laupäev, 7. september 2013

Milline on sinu lootus?

Iga inimene ju loodab midagi. Piibel ütleb, et lootus sureb viimasena. Kui elu on raske, siis loodetakse, et peagi läheb paremaks. Kui elu on hea, siis loodetakse, et see olukord jääb kestma. Siiski pole ju vahet, kas elu on raske või hea, sest see kõik on ajutine ning lõpeb ühel päeval inimese surmaga. Surmale mõtlemine on paljudele inimestele vastumeelne, sest nad ei näe sellest olukorrast väljapääsu ja see tekitab stressi.
Piiblis on lugu kuningast, kellele Jumal ütleb, et ta seaks oma elumaja asjad korda, sest ta peab surema. Kuningas pole selleks valmis ja palub omale elupäevade pikendust ning Jumal annabki 15 aastat juurde, kuid kuninga hilisem elu viib teda Jumalast eemale. Sellest loost võib õppida, et Jumala plaan on parim, kuna Tema näeb ette, mis inimest elus tabab ja vahel lõpetab seetõttu inimese elu justkui liiga vara, et teda päästa. Õppima peaks ka seda, et meie elumaja asjad ehk siis meie suhe Jumala ja inimestega peaks olema alati korras, sest me ei tea ette, millal meie elupäevad otsa saavad.
Kui ma olin laps ja igatsesin igavest elu saada inimeste poolt leiutatud imerohu abil, kuna ma ei teadnud midagi Jumala poolt pakutud igavese elu võimalusest, siis nüüd ma tean, et inimeste püüdlustele lootmine selles vallas oleks asjatu. Jumal saatis oma Poja Maa peale inimesi päästma ja Ta teostas selle ülesande täiuslikult. Nüüd on igavene elu kindlustatud igale inimesele, kes Jeesuse lunastuse usus vastu võtab ja oma elu Tema hoolde pühendab. Inimene, kes ei ela enam enesele, vaid Jumalale, on saanud Jumalariigi kodanikuks ja Jumal on tema vastu võtnud Jeesuse püha elu ning surma kaudu. Selline lootus elule, mis kestab igavesti - kuigi vahele tuleb ajutine surm, mida Piibel nimetab magamiseks - on tõeline lahendus. See on lootus, mida tasub loota, sest sellele kehtib Jumala poolne garantii Jeesuse kaudu, kes suri meie pattude eest, et meie võiksime Tema püha elu tõttu elada igavesti.
Olgu sul siis suur ja tõeline lootus, mis ka täitub. Pealegi on kirjutatud, et need, kes otsivad esiti Jumalariiki, saavad ka selles elus kõik eluks hädavajaliku.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar