pühapäev, 15. jaanuar 2012

Suur võitlus Kristuse ja saatana vahel

Eelmisel aastal alanud ülemaailmne raamatu "Suur Võitlus" projekt on võimas ettevõtmine. Järgnevalt saab siit lugeda intervjuud meie ülemaailmse koguduse presidendiga, kus ta räägib, mida tema sellelt projektilt ootab.


Intervjuu Ted Wilson´iga

Te kogete erilisi tundeid seoses „Suure Võitlusega“. Millest see on tingitud?

Ennekõike „Suur Võitlus“ - see on dünaamiline osa sellest, mis tähendab olla seitsmenda päeva adventist, pannes tähele selle prohvetlikku aspekti, mis sobitub meie imelise pärinemisega ja eesmärgiga prohvetlikule esitusele. Sündmused kaasaegses maailmas, praktiliselt igas sfääris, olgu siis majanduses, rahvuslikus poliitikas, sotsiaalses või religioosses tegevuses, näitavad selle prohvetliku arusaamise täitumist, mis saab järjest rohkem nähtavaks ja aktuaalseks „Suure Võitluse“ lugemisel. Umbes kaks aastat tagasi, kui Jack Henderson esitles oma projekti siin Generaalkonverentsis, ma kogesin erilist vaimustust selle raamatu misjonipotentsiaali suhtes. Sellest ajast on see veendumus kasvanud. Nüüd, reisides mööda maailma ja jälgides ettevalmistusi, mida tehakse „Suure Võitluse“ projektiga seoses, ma olen absoluutselt kindel, et Jumal ise juhib seda projekti. See projekt on taevase päritoluga, ületades kõike, mida suudaks korda saata keegi meist.

Varem meil pole olnud sellist projekti, mille teostamine oleks vajanud sellist usklike jõudude mobiliseerimist üle kogu maailma. Millisel moel selle mobilisatsiooni reaalsus sobitub teie ootustega?

See ületab tunduvalt kõike, mida ma oleks osanud mõelda. Meie esialgseks eesmärgiks oli 50 miljonit eksemplari, seejärel ma palvetasin 100 miljoni eest, kuid töö mastaabid ületasid need ootused. Kuid palju tähtsam on selle projekti pärast sõnasõnalt „põlevate“ koguduseliikmete entusiasmi suurus. Tänu sellele raamatule, mis kannab teid kristliku koguduse sünnist meie päevadesse ja kõige lähemasse tulevikku vahetult enne Kristuse tulekut, on paljud inimesed juba saanud õnnistuse osaliseks. See, et seda projekti alustasid koguduseliikmed, näitab mulle ülisuurt edu. Me võime soovitada projekte koguduse juhtidena, kuid kui initsiatiiv tuleb koguduseliikmetelt, siis te arvatavasti teate, et projekt tuleb edukas, kuna neid juhib Püha Vaim.

Milles te näete selle projekti positiivseid aspkte?

Ennekõike raamatu iseseisev lugemine veel enne selle levitamist elustab meid isiklikult ja aitab meil mõista meie kohta maailma ajaloos. See aitab meil mõista minevikku ja tunda tänulikkust eesõiguse eest olla osaks suures adventliikumises. Teiseks see aitab äratada koguduse tegema midagi teiste heaks – kuulutama meie sõnumit mitte sõjakal, hirmutaval moel, vaid armastuse ja osavõtlikkusega. Osaleda võivad kõik, mõistes, et selle asjaga on tegevuses ülisuur hulk usklikke üle kogu maailma. Kolmandaks see initsiatiiv annab paljudele inimestele võmaluse saada teada tõde. Nad saavad mitte ainult raamatu, vaid saavad esitada ka küsimusi veebilehel, tellida Piibli õppimise materjale ja leida oma kohalik seitsmenda päeva adventistide kogudus. Tänu sellele projektile tulevad kahtlemata paljud tuhanded uued usklikud meie adventkogudustesse. Selle eest me võime ainult tänada Issandat!

Millise sõnumiga te soovite pöörduda projektis osalejate poole?

Arvatavasti kõige tähtsama sõnumiga: kui te jagate raamatuid, tehke seda naeratades, ilmutades osavõtlikkust ja armastust. Pakkuge seda ilma sundimata, sellega pähe tagumata, vaid suure armastusega. Te võite seda esitleda, tunnistades, kui palju see raamat teile tähendab ja kinnitades inimestele, et see saab oluliseks nende vaimuliku kogemuse osaks, kui nad võtavad aega seda lugeda.
Ma kutsun üles kõiki projektis osalevaid koguduseliikmeid enne, kui nad hakkavad raamatuid levitama, ise läbi lugema „Suure Võitluse“, lubades Jumalal oma vaimulikud „akud“ täis laadida selle jaoks, mis neid ees ootab tulevikus. See raamat räägib meile, et see pole kerge aeg, kuid just sellel ajal Jumal ilmutab oma väge. Selle projekti tõeline edu sõltub sellest, kuidas Püha Vaim saab seda kasutada, et puudutada tuhandete ja miljonite inimeste südameid. Ma palun, et igaüks meist palvetaks kirglikult selle eest, et Püha Vaim juba valmistaks ette nende inimeste südameid, kes saavd raamatu.
Jumala armust me kohtame taevas paljusid inimesi, kes tulevad meie juurde ja ütlevad: „Sa andsid mulle raamatu ja see sai mulle elu ja surma küsimuseks. Aitäh selle eest, et sa leidsid aega ja tõid mulle selle hinnalise raamatu.“ Seepärast ma kutsun üles kõiki koguduseliikmeid ühendama oma jõupingutused osalemaks selles projektis ja palumaks Püha Vaimu juhtimist, et Ta juhiks teid, kui te esitlete neid raamatuid sõpradele, naabritele, oma lähedastele ja teistele inimestele.

GK president Ted Wilson

Nagu president Wilson ütles, on see projekt algatatud lihtliikmete poolt ja juhtkond ainult toetab seda. Nii on ka meil kõigil võimalus selles osaleda, ostes raamatu "Suur Võitlus" ja kinkides selle inimesele, kellega Taevaisa meid palve vastusena kokku juhib. Kõike, mida teeme, tehkem Tema juhtimise all.
Kui sind huvitavad "Suure Võitluse" projekti ülemaailmsed uudised, siis kirjuta oma soov siia kommentaari aknasse ja ma saadan sulle.

2 kommentaari:

  1. Kirjas nr. 281 (1905. a) ütleb Ellen White {CM 127}, et "raamatut "Suur võitlus" peaks laialdaselt levitatama. See sisaldab mineviku, praeguse ja tuleviku aja lugu. Selle maailma lõpustseenide kirjelduses see kannab võimast tunnistust tõe kasuks. Igatsen selle raamatu laialdast levitamist näha rohkem kui ühegi teise raamatu levitamist, mida ma olen kirjutanud (I am more anxious to see a wide circulation for this book than for any others I have written); sest "Suures võitluses" antakse viimane hoiatussõnum maailmale selgemini, kui üheski teises mu raamatus."
    Martin

    VastaKustuta
  2. "Enam kui tuhat pöördub peagi ühe ainsa päevaga ning suurem osa neist on saanud esmased mõjutused meie kirjanduse kaudu.-Ev693 (1885)
    Selle raamatu ["Suur võitlus"] levitamise mõju üle ei tohiks otsustada praeguste andmete järgi. Paljud seda lugenud inimesed ärkavad ning neil on julgust ühineda kohe Jumala käske pideva rahvaga. Suurem osa lugejaist aga ei tee otsust enne, kui näevad selles raamatus ette kuulutatud sündmuste täitumist. Mõnede ettekuulutuste täitumine sisendab neile usku, et ka teised sündmused täide lähevad. Kui siis kogu maailm lõputöös Issanda auhiilgusest valgustatakse, asuvad paljud inimesed selle raamatu mõjul Jumala käskude suhtes jaatavale seisukohale. - CM 128, 129 (1890)." Väljavõte Ellen G. Withe raamatust "Viimaste päevade sündmused", lk 137,138.

    VastaKustuta